Etichete:
stefmar,
Ceai trifoi rosu
Ceai de Trifoi Rosu 50g
6,40Lei
- Cod produs: 6422579001228
- Disponibilitate: În Stoc
Ca planta cultivata, este folosita ca nutret pentru animale, sporind cantitatea de lapte la vaci.
In functie de zona, trifoiul rosu mai este cunoscut si ca bujorul vitelului, capul dracului, canacei, ciucurul popii, ciucurul voinicului, luhar, tirifoi, trahoi, trifoi salbatic, trifoi turcesc sau trifoiul calului.
In scop terapeutic se foloseste trifoiul din flora spontana, mai precis florile, de culoare roz-deschis sau rosu-purpuriu, grupate in inflorescente, care se culeg pe timp frumos, din mai si pana in septembrie. In trecut, ceaiul de trifoi rosu se folosea contra tusei si la bai, impotriva durerilor reumatice.
CEAI TRIFOI ROSU - se recomanda in afectiuni uterine, astm, boli renale, cancer, circulatie periferica deficitara, colici abdominale, diaree, dismenoree, reumatism, guta, inflamatii ale mucoaselor, leucoree, lombosciatica, mancarimi, sifilis, spondiloza anchilozanta, tuse persistenta sau convulsive, urticarie si alergii.
Datorita proprietatilor antiinflamatoare si diuretice, florile de trifoi rosu curata organismul si sangele de toxine. De asemenea, trifoiul rosu limiteaza infectiile, elimina crizele de astm, amelioreaza durerile reumatice, inlatura colicile.
Trifoiul rosu poate fi folosit ca leac sub forma de ceai sau pulbere. Pentru tratarea tusei, a bolilor renale si a gutei se prepara o infuzie care actioneaza ca emollient si diuretic. Peste o lingurita de flori uscate si maruntite, se toarna o cana de apa fierbinte, se acopera vasul pentru zece minute, apoi se strecoara. Se pot bea trei-patru cani pe zi.
In caz de spondiloza anchilozanta, circulatie periferica deficitara si afectiuni uterine se face un ceai din doua lingurite de planta care se pun in apa clocotita si se mai fierb cinci minute. Se pot bea doua ceaiuri pe zi.
Impotriva spondilozei anchilozante se pot face si bai cu trifoi rosu. In cinci litri de apa se pun o suta, doua sute de grame de planta cand clocoteste apa si se lasa sa fiarba cinci minute. Amestecul obtinut se toarna strecurat in apa de baie. Pentru a fi mai simplu, fa un saculet in care sa pui planta la fiert. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute si apa din cada nu trebuie sa treaca de talie cand se sta sezut.
Impotriva mancarimilor de piele se foloseste extern un macerat din trifoi rosu in otet. Se pun patru linguri de planta uscata si maruntita intr-o jumatate de litru de otet si se lasa opt zile la macerat dupa care se strecoara...